Vad gör en blogg bra?

Har här listat upp lite grejer som jag tycker gör en hästblogg bra. Jag försöker hela tiden följa denna lista själv och tjatar även på Carro att hon ska göra det hehe. Nej men självklart vill man ha en sån bra blogg som möjligt själv men det är riktigt svårt faktiskt. Allt kommer inte på rullande band utan det är mycket som ska stämma, tackar gudarna att Carro är bra på designer och bloggkoder, fattar absolut ingenting av sånt.
Men men, här är i alla fall en del grejer jag tycker man ska ha för att få en så bra blogg som möjligt.
 
♣ Uppdatera ofta
 Det är supertråkigt när det kommer ett inlägg per dag där man skrivit 3 rader. För att jag ska fastna på någon annans blogg ska det komma helst mer än 1 inlägg per dag och då gärna välskrivna. Oavsett om man har världens bloggtorka eller inte ska man ändå uppdatera enligt mig. Det räcker i så fall med en bild och sen en kort text om man verkligen inte har något att berätta, hellre det än ingenting alls.
♣ Lagom bilder
 Bilder är alltid bra och superkul att kolla på men man tröttnar om det är 25 bilder efter varje inlägg. Självklart är det kul om man lägger upp från fotograferingar m.m men inte i alla inlägg. Sen får det inte heller vara för lite bilder, jag tycker att varje inlägg ska ha minst 1 bild.
♣ Bra kvalité 
Bloggen piffas upp så himla lätt med bra kvalité på bilder och inlägg. Jag och Carro har som en liten regel att vi inte lägger upp suddiga bilder, supersvårt men så fort vi börjat försöka blev det direkt mycket snyggare och bättre. Inläggen likaså, läs igenom det innan du publicerar så blir det inga stavfel, mycket proffsigare med välskrivna inlägg och fina bilder.
♣ Fin design 
Inte jättelätt för alla att ha en bra design om man själv inte vet hur man fixar en men jag tycker ändå man ska göra sitt allra bästa med den. Fråga kompisar och kolla på tutorials på internet. Sen så ska man ha fina bilder headern, dvs bra kvalité och ingen som ser knasig ut så att man får fel intryck av bloggen.
♣ Våga vara unik 
Kopiera inte allt som alla andra skriver, då är du inte unik någon stans. Man känner igen andra bloggare i olika inlägg på andras bloggar. Känns supertråkigt att ingen kan vara sin egna och skriva om nya saker som ingen tänkt på innan. Klart man kan hämta inspiration men kopiera inte någon blogg rätt av för att försöka bli lika känd och populär som just den personen.
♣ Skriv om motgångar
Ingen vill läsa om rosa fluffiga moln och regnbågar exakt varje dag, livet är inte så och verkligen inte när man har häst. Alla har ups and downs så det är viktigt att våga erkänna det, dels för att det är kul för ens läsare att få följa med på resan men även för ens egen del. Erkänner man en svaghet kan man lättare stärka den genom att bara veta om att man har den.
♣ Lägg ner tid
 Ska man blogga överhuvudtaget ska man lägga ner tid på den. Ta kvällar och endast bara skriva tidsintällda inlägg för veckan som kommer och även fast man kanske är skittrött tar det inte evigheter att slänga in ett inlägg om dagen. Man ska blogga regelbundet varje dag för att det ska bli en bra blogg och läsarna ska stanna, inte alls kul att ta en paus på nån vecka och sen komma tillbaka med världens inspiration och power för att veckan efter sen försvinna igen, sånna bloggar går direkt bort för mig. Om du inte lägger ner tid på bloggen, varför ska någon annan lägga ner tid på att läsa den?
 
Det är verkligen inte lätt att försöka hålla sig till allt detta, det är mycket svårare än vad man tror. Jag tänker på dessa punkter varje dag och vet att jag inte alltid håller dem men vi försöker så gått vi kan i alla fall. Vi vill självklart att läsarna ska stanna och att fler ska fastna i bloggen. Vi lever inte på vår blogg alls men när man väl sett statistiken stiga och kommentarerna rulla in så är det så sjukt kul. Det är massa slit bakom en blogg men sjukt kul har man också under tiden!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback