Cyklamen

Idag red jag Cyklamen på Veda. Vi red en del skänkelvikningar, halter och övergångar, serpentiner och lite sånt basic. Fokuserade mycket på att han inte skulle bli hängig i handen samt på mig själv, sträcka på mig och verkligen tänka på sitsen.
 
Under hela ridpasset kände jag av att jag hade ont från nacken och axlar ner till låren ungefär. Kunde knappt sträcka på mig utan att det gjorde ont och orkade inte driva helt fullt ut. Var dessutom jättejobbigt att sitta ner i traven då jag spänner mig så himla mycket på honom när han travar med de större stegen. Och det var just när jag spännde mig som jag fick ont.
 
Men själva hästen då haha, han gick helt okej ändå faktiskt. Han travade på superbra och var på hugget och lyssnade på skänkeln. Han var duktig och så, galoppen var lite svårare då han var lite seg där och det var svårt att väcka honom lite mer.
 
Själva hästen var egentligen fin under hela passet men jag själv kände mest att jag flög runt på hästen. Vet inte varför men han travar så jädra stort ibland och då spänner jag mig och det känns jättekonstigt. Det ser inte så illa ut i  speglarna men känslan var lite hit och dit idag. 
 
Är väl nöjd ändå, nöjd med hästen åtminstonde! Jag själv behöver nog göra mer än att ligga i min säng hela dagarna, är helt spänd i hela kroppen och typ nästan seg i armar och ben...
 
//Carro
Gamla bilder från dressyrspecial på Cyklamen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback