Älskade måndag

Slutade vid 11 idag vilket var superskönt, gjorde inget speciellt hemma utan när mamma kommit hem åkte vi ganska snart upp till Thorsholma och började fixa.
Jag red ju då som sagt lektion för Anna Dufva idag. Jag är väll både supernöjd men samtidigt var det inte helt hundra men det mesta fick vi ju hjälp med.
Vi jobbade mycket förvänd galopp, han ska orka galoppera utan att rinna iväg och bli superlång. När jag ber honom samla sig i den förvända galoppen säger han mest nej tack och drar iväg istället. Så vi gjorde i alla fall en del förvända galopper på olika linjer och jobbade på att jag skulle fortsätta driva honom utan att han rann iväg, svår balansgång det där ;) 
I galoppen jobbade vi bra mycket med ställningen, framförallt i fattningarna. Han rätar ut sig och blir stark som en oxe och får chansen att göra vad han vill, oftast slår han upp huvudet och gasar på i 190km/h. Är han ställd redan i fattningen så blir den fin och galoppen är redan från steg 1 rund och samlad. Kanske låter skitenkelt, bara att ställa lite, right? Jo men sure bellman, han blir sjukt stark och vill verkligen inte ställa i fattningarna. Annars är det oftast inga problem att ställa men just i de där fattningarna biter han sig tag, gaaaah hur svårt ska det va? Jag jobbar dessutom nu på att inte ställa genom att ta ut handen utan bara genom att tekniskt vrida handen, jättesvårt när han ligger på och blir stark. Men men, vi fick till fattningarna riktigt bra tillslut så nu är det bara att öva! 
I traven gjorde vi skänkelvikningar och öppnor. Skänkelvikningarna funkade bra, han har inga problem med dem utan det blir snarare lite mycket ibland och jag måste passa så att inte baken hamnar före då jag själv gärna trycker på lite för mycket. Han gör helt rätt hela tiden och är superduktig men jag måste bara lära mig att säga rätt saker till honom. Öppnorna var riktigt fina idag. Han böjde sig superbra och jag hittade verkligen de sista knapparna som behövdes. Nu ska vi få lite större gång även i öppnorna och att han ska hålla balansen genom hela långsidan, jag ska inte köra på safecards och balansera upp honom utan han ska sköta sin balsans själv ;)
 
Undrar om ni ens orkar läsa allt detta? Jaja, jag är hur som helst ganska nöjd över träningen, har var fin och vi hittade bra många knappar tack vare hjälpen av Anna. Allt var inte helt hundra men det ska det inte vara på tävling heller, vi satte allt tillslut och lärde oss till nästa gång ;) Det är bara bra att problem och svårigheter kommer fram på träning så att man kan få hjälp med det istället för att tiden ska klura ut det åt en ;) 
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback