Trött är bara förnamnet

Kom hem från ULK nån gång runt 5 och var hemma i ca 10 minuter innan det bar av till stallet. Jag och mamma hjälptes åt att gör iordning Fresia och sen gick vi ner till ridhuset.
Fresia är då alltså ett sto född 2003 och är 170cm hög. Vet inte riktigt hur högt hon tävlat innan men hon är utbildad MSV skulle jag tro. Vi kommer hjälpa till med henne lite då och då när ägaren inte hinner. Kul att både kunna ha Fresia och Pelle.
Fresia är lite lik Kiwi i handen och ställningen så jag har med mig en del därifrån. Idag jobbade vi mycket på den lösgörande delen vilket även det var viktigt på Kiwi.
När jag rider jobbar jag nästan alltid efter utbildningsskalan. Inte direkt så att jag sitter och rabblar upp allt men jag har den alltid i bakhuvudet. Du kan aldrig börja samlande rörelser utan att hästen är lösgjord.
Utbildningsskalan går alltså, TAKT, LÖSGJORDHET, KONTAKT/STÖD, SCHWUNG, RAKTIKTNING, SAMLING, stort tips är att alltid ha utbildningsskalan i bakhuvudet när man rider, underlättar massor och man slipper missförstånd mellan häst och ryttare.
Men Fresia var somsagt lite stel och behöve lösgöras. Då hon är ett typiskt sto behöver jag bara vänta ut henne och inte bara packa på allt var man har och tillslut släppte hon ocks. Då kunde jag bara sitta och åka med helt enkelt. Hon var mellanåt lite öppen i formen men annars gick hon riktigt bra. Målet var att få henne lösgjord och det var hon, nästa gång kanske vi kan ta steget vidare och jobba i en högre dressyrform eller börja med lite rörelser. 
Men jag hoppas jag snart rider henne igen så jag kan fortsätta på det vi påbörjade!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback