Planen med Queen

På söndag tävlar Queen sin sista tävling för säsongen. Hon har verkligen gjort en sån sjuk utveckling detta år och höst. När vi fick henne (i november 2013) var hon sjukt grön och kunde bara fatta galopp på just en och samma punkt om ens det. Det har gått upp och ner, hon har vilat pga onödiga sparkar i hagen, utvecklingen har stannat och sen gått spikrakt uppåt.
I augusti startade hon sin första tävling, hon behöve utgå då hon var alldeles för tittig och bara stannade, gången efter det gick det lite bättre, många stopp och var tittig och spänd som bara den, ritten belönades med 56%. Gången efter var hon också spänd men stannade inte, ritten belönades med 66% och en sjungeplacering. Helt galet hur hon utvecklats. Hon kanske är galet spänd på söndag också men hon har ändå tagit enorma kliv framåt.
Från att i januari inte kunna fatta galopp till att nu i oktober vara startklar för LA, det är enormt verkligen. Hon är 5 år och ligger efter de andra femåringarna men det har vi alltid vetat om men att hon skulle ta sig ikapp såhär fort är ju helt underbart.
Men efter tävlingen på söndag ska jag börja rida henne igen. Jag ska ta minst en dag i veckan och börja lära mig henne. Nu under vintern ska jag hitta knapparna på henne utan någon stress, det får ta sin tid och sen får vi se vart vi hamnar. Jag hoppas att någon gång under 2015 kunna starta henne, men då ska hon vara säker på banan och inte vara så tittig. Kanske börjar med någon liten tävling på hemmaplan men jag ska hur som helst börja komma igång och rida henne nu, känns superkul då vi tagit en allt för lång paus nu sen i våras efter avramlingen. 
I vår kommer hon också börja starta lite LA då hon som sagt är redo för det. Sen nästa höst kanske det redan är dags för MSV, känns sjukt kul att få följa med på resan med denna häst!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback