Frågan är hur kunde jag välja att köpa stövlarna?

I september förra året köpte jag mina ridstövlar och jag förstår ärligt talat inte hur jag kunde vara så dum och lägga ner 1600 kr på dem. Det är de vanliga standard stövlarna från Hööks, Arezzo Horsehead.
 
Mina stövlar sitter fel på så många olika sätt som det bara finns. Tror inte någon har så opassande ridstövlar som jag har... Det är sjukt irriterande att gå runt med dem måste jag säga.. Just den här stöveln ser man på jättemånga ryttare, främst ponnyryttare och på typ ALLA sitter de bra, men på mig är det SKITdåligt rent ut sagt:
 
1. För det första är själva foten ALLDELLES för stor. Har flera centimeter från tån till toppen av foten. Även till hälen är det några millimeter för mycket mellanrum. Jag har dessutom en ganska stor sula i skon men de är ändå sjukt stora. Tar jag ut sulan blir det helt GALET stort.
 
2. Precis mellan foten och smalbenet är det på tok för stort utrymme. Stöveln ska ju sitta rätt tight eller iaf nära varje "del på ben och fot", men på det här stället kan man trycka med fingret rakt ner och det är bara luft där. På bilden nedan har jag markerat med rött vart det bara är luft innanför. Självklart blir det ju lite luft där stöveln viker sig men på just mina stövlar får man nästan plats med ett äpple eller något innanför känns det som.
 
3. På högerbenet är vidden för liten.. Kedjan glider ner ibland när jag rider, men på vänsterbenet är det jättelätt att dra åt kedjan? Kanske jag som har olika mycket muskler eller något men det är iaf fel viddstorlek för just det benet.
 
4. Det är alldelles för korta i höjden. På de flesta sitter de till och med FÖR högt men min "topp" på stövlarna är inte ens över där knät börjar NEDIFRÅN. De har sjunkt ihop sjukt mycket men är ändå för korta redan från början.
 
Förstår inte riktigt vem det är tänkt ska kunna ha just min stövel. Jag har i vanliga fall oftast strl 40 i skor. 41 sitter bra runt foten på just den här stöveln, jag hade antagligen svullna fötter eller något när jag provade för jag var tvungen att ta strl 42, sjukt och typ pinsamt. Nu är det ju dock galet stora och när jag provar dem i butik sitter 41 helt perfekt runt foten.
Men 42:an då. För att denna stövel ska passa perfekt måste man typ:
 
- ha jättestora fötter
- ha korta ben
- ha jättebreda ben nere vid punkten jag ritade.
 
Med tanke på att det var en så pass stor storlek borde ju höjden bli högre men det här var den högsta höjden, som även är detsamma på 40 och 41. För att höjden ska passa in på mina ben måste jag typ ha strl 45-46 haha men det är ju alldelles för stort för fötterna.
 
Det är sjukt irriterande att det ska vara så svårt att hitta bra stövlar för mig. Jag har runt 40-41 i foten, sen har jag normalvidd men JÄTTElånga ben! Vill jag kan jag lägga ner 5000 och måttbeställa ett par stövlar men det känns inte värt faktiskt.
 
Är iaf jätteirriterande att jag köpte dessa stövlar redan från början. De var inte spec. dyra men det sitter så jäkla bra på alla andra men helt åt skogen på mig haha..
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback