Dressyrkurs dag 5- sista dagen

Idag var det sista dagen på lägret så var där mycket tidigare, kollade på ponnyhoppningen, åt lunch, fixade hästen lite extra fin, sen red vi sista passet och sist skrittade vi ut hästarna till sommarbetet!
 
Jimpan fick ha på sig det vita VRK schabraket som jag vann på RSC finalen, och han passade jättefint i det! Sen hade han svarta lindor fram och skydd bak, och jag själv svarta ridbyxor och en grå t-shirt. Värsta outfiten ju ;)
 
Idag va Jim SÅÅÅÅ duktig!! Avslutade verkligen bra! Han började jättefint och gick jämnt utan att bråka osv. Idag skulle vi testa att bara trava en stund och känna att han känns bra, sen skritta ett tag så han orkar med övningen sen, och vi började dessutom med övningen lite tidigare. Alla andra dagar har han blivit trött när vi väl ska börja med övningen, och då går det inte att rida. Han blir inte seg, men blir bara trött och orkar inte "va med" längre då.
 
Övningen var bland annat skänkelvikning, halvt igenom, galopp på långsidorna, och sen la vi på om man ville kunde man rida förvänd galopp på en halv volt.
 
Det va rätt trångt så man hade inte så mycket plats att rida på vilket gjorde att jag gick sakta av rätt mycket. När han väl kommit igång vill man inte riktigt bryta av då men fick göra det ändå. Men han gjorde jättefina skänkelvikningar i båda varven, lyssnade hela tiden, jag kunde sitta ner i sadeln på honom utan att han stannade upp och fick en mycket bättre känsla! Han gjorde flera bra galoppfattningar och en gång tänkte jag bara testa den förvända galoppen och det gick faktiskt!! Det trodde jag verkligen inte men han var sjukt duktig!
 
Efter passet skulle jag skritta ut barbacka på honom till sommarhagen. Han hade aldrig haft någon barbacka på förut+Typ aldrig gått den vägen till betet. Men vi testade först att jag bara fick hänga på mage en stund, sen gå med mig på ryggen. Sen provade jag att hoppa upp helt och det gick jättebra! Ville inte ta allt för stor risk ifall han skulle slänga sig eller något så Evelina gick brevid mig i grimskaft längst fram i ledet.
När vi släppte honom fattade han först inte vad det va haha, så han ställde sig och började beta, men när vi släppte de andra hästarna som visste om vad som var på G och då galopperade iväg så sprang Jim med!
 
Det här har varit en sjukt kul och lärorik vecka! Har varit så jäkla kul att rida Jim. Han har verkligen varit en utmaning men det har ändå gått så bra och jag har lärt mig skitmycket på honom! Är jättenöjd och tycker verkligen om honom!
 
Jojjo fotade med sofias kamera men de åker bort imorgon så bilderna kommer senare. Sålänge får ni massa bilder i en sammanfattning av lägret!
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback