Gårdagens ridpass

Glömde helt bort bloggen igår så därför blev det inget inlägg.
Jag ändrade om lite i planen för helgen, istället för att jogga igår blev det dressyr och sen blir det uteritt idag medan det är ljust, sen blir det jogg på lördag och dressyr igen på söndag.
 
Men hur som helst, ridpasset igår. Pelle var till en början superstel men det är dock ganska förståeligt. Efter kanske 10-15 minuters jogg och lösgörande så släppte han och blev låg och fin. Jag plockade därefter upp honom i formen och började rida på mycket framåt. Jag gjorde massa öppnor och slutor vilket han gjorde mer än bra, superfina verkligen! Testade även på några travökningar och herregud alltså, hästen kan ju faktiskt öka ändå, dock krävs det en aning mer bakben för att det ska bli riktigt bra men frambenen är superfina.
I galoppen kämpade han på superbra. Det var lite jobbigt för honom då han just nu har en ganska svag galopp och klarar ännu inte av att balansera sig riktigt. Men det är bara att kämpa vidare och jobba mycket galopp så kommer han stärkas.
Vi jobbade vidare med bytena och några var helt galet fina. Vissa byten blev enkla och fina, jag hann knappt märka att han bytt. Andra byten kunde bli så att han först byter i bak, sen ber man honom byta i fram och då flyger han rätt upp i luften och byter i fram, när han väl är på marken igen så drar han iväg i full galopp och frustar. Han tycker det är såååå kul med byten så det gör varken honom eller mig någonting att träna på dem. 
 
Just nu är det superkul med Pelle, han går bara från klarhet till klarhet och rör sig bättre för varje pass. Han har faktiskt ganska fina gångarter där inne nån stans, man måste bara lyckas plocka fram det ur honom. Han var riktigt fin igår faktiskt, lätt och mjuk i handen och jobbade på in i sista minuten. Nu får han 2 dagar med välförtjänt lugnt jobb, en dag i skogen och en dag lugnt jogga. 
//Hedda



Kommentarer
Ninnien Hansson

Fin häst :)

2014-12-05 @ 11:37:08 | http://ninniehansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback