Fina Pellson

Då vi slapp fota hela kvällen inne i stan med skolan så fick vi sluta 11 istället för 19, ganska bra skönt ;) Fick samtidigt chansen att få Pelle idag så det tackar man inte direkt nej till. Har honom nu denna vecka onsdag-lördag!
Idag var Pelle till en början väldigt tjurig och sur. Redan i boxen började han ställa sig i ett hörn när jag kom med sadeln osv, flera gånger ställde han sig där och vägrade gå ut haha. När jag sen skulle hoppa upp vägrade han gå till pallen, han stog som fastfrusen i marken. När jag ridit en stund och stannade vid pallen en stund för att hänga av mig grejerna sparkar han ner pallen med frambenet. Pelle visade gaaanska tydligt att han ville hem och sova istället ;)
Men hur som helst var han till en början ganska stel och osammarbetsvillig men efter en stund lösgörande släppte han helt och hållet och blev super! Helst från ingenstans blev hans liv tydligen kul igen ;) Han var lätt i handen och låg inte alls på som han kan göra utan jag kunde reglera tempot hela tiden.
I traven jobbade jag på svaga och branta slutor, lite öppnor och skänkelvikningar. Det gick hyfsat bra ändå. De svaga slutorna var ganska fina men de branta i ena varvet blev svåra när hans yttersida flyger iväg åt ett helt annat håll. Öppnorna var fina men lite vingliga, det behövs också lite mer böjning för att det ska bli riktigt bra. Skänkelvikningarna funkade som alltid väldigt bra ;)
I galoppen var han super och rann inte alls iväg utan jag kunde även här reglera tempot och samlingen hela tiden. Red lite förvänd galopp genom att rida snett igenom och mitt på kortsidan göra ett byte och sen fortsätta i den nya galoppen. Lite av en evighetsövning om man vill öva byten eller förvänd galopp ;) Men Pelle gjorde några fina byten åt vardera håll. Han gör ibland byten på mitt kommando, ibland inte, ibland gör han rena och fina byten från ingenstans, haha men idag var han riktig rolig och ville gärna visa upp allt han hade ;)
Jag är hur som helst supernöjd med Pelle idag. Han skötte sig super och även om det var ett ganska proppat ridhus med många hästar klarade vi av att jobba både skolor och byten, det är inte varje dag det funkar med sällskap i ridhuset ;)
Imorgon hinner jag inte rida så han får sig en vilodag. Han skulle egentligen vilat idag men då jag red idag så får han vila imorgon när jag ändå har ont om tid ;)
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback