Duktiga Bailey

Idag lyckades vi klämma in en träning för Evelina på förmiddagen. Vi jobbade rörelser ur LA:1 och även på att han skulle vara rund hela tiden, han tyckte det var en aning jobbigt att behöva ta i en del men tillslut var han riktigt fin faktiskt!
10 metersvolterna i galopp var riktigt riktigt svåra och vi bägge 2 behövde jobba ordentligt. Han vill ju gärna dra på i 120km/h men i 10 metersvolterna behöver han sätta sig lite mer på bakbenen och då blir det jobbigt men han gjorde det ändå ganska bra idag! Den förvända galoppen var också fin då jag fick grepp om högersidan och lyckades samla upp honom rätt bra i galoppen.
I traven gjorde vi lite 10 metersvolter och  travökningar vilket han gjorde superbra utan några problem alls. Vi gjorde även skänkelvikningar där vi jobbade på att han skulle vara riktigt kvick. Han skulle kunna mitt i en skänkelvikning börja skritta och då fortsätta flytta och sen fram i trav igen fortfarande i skänkelvikning. Han tyckte det var lite onödigt att behöva flytta undan i skritt så där var han snabb med att räta ut sig och då gällde det att jag var snabb med att korrigera honom. Vi gjorde även några sick-sack skänkelvikningar i trav vilket i början var svårt men den sista blev riktigt bra, vi bägge 2 måste vara riktigt kvicka att ställa om och byta håll.
Vi gjorde även några ryggningar och halter som han gjorde fin fint!
Jag är supernöjd över Bailey och idag låg fokuset mer på rörelserna vilket var superkul, dock tycker han att det är en aning jobbigt men det är bara att träna vidare ska det nog bli lätt ska vi se!
Imorgon är det återigen träning för Evelina men denna gång på Pelle då Bailey ska ta det lugnt inför programridningen för Roger Ohlsson på måndagkväll!
//Hedda



Kommentarer
Anonym

Kan vi inte få video när du rider bailey? ;-)

Svar: Kanske kommer imorgon efter programridningen ;) Har inte hunnit fixa några filmer alls men det ska nog gå att ordna!
ponnyboken.blogg.se

2014-12-28 @ 20:49:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback