Svar på fråga!

Kan ni inte förklara hur det funkar med hästarna på era klubbtävlingar? Ni skriver typ "jag var sist i lottningen" men jag har aldrig riktigt förstått hela systemet och det skulle vara intressant att veta!
 
Svar: Ridskolecupen är en vanlig klubbtävling inom ridskolan för ridskoleryttarna, vilket också innebär att man tävlar på ridskolans hästar. Vissa ridskolor har att man får skriva upp sig på den hästen man vill tävla och så får man det, men för att det ska bli så rättvist som möjligt för alla har vi istället hos oss att alla skriver upp sig och på tävlingsdagen lottar man om vilken häst man får tävla. Alltså får man inte veta vem man ska tävla först på tävlingsdagen.
 
Lottningen går till så att man ropas upp enligt ordning på listan man skrivit upp sig på, och får då ta en lott. Om det är 20 starter t.ex så kommer man få en lott mellan 1-20. Om man får nummer 1 är det ju väldigt bra då. Det innebär att man först av alla får gå fram och välja häst. Har man däremot fått nummer 20 så är det stor chans att hästen man ville tävla inte finns kvar att välja på längre, då våra hästar får gå max 2 gånger, vissa bara 1. Alltså vill man ha så bra lottnummer som möjligt för att kunna välja bland många hästar och då den man vill tävla helst!
 
Hoppas det var ett bra svar!
//Carro



Kommentarer
Astrid

Jättebra, tack så mycket!

2014-08-26 @ 19:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback