Olika smörjtvåler

1. Stübben lädertvål
Den här tvålen har vi på Veda och jag har även en egen. Sjukt bra är den! Den torkar aldrig ut, behöver inget vatten till och gör både rent och glansigt på läder. Använder på både träns, sadlar, martingal, skydd(på vissa) och ja typ allt i läder. Den kladdar dock lite men det är en fast tvål så den är lätt att använda! Rekommenderar den verkligen!
 
2. Skinn- och Lädertvål
Den standarda smörjtvålen för några år sedan kanske? Vi har även några av dessa på Veda och jag hade en sån för typ 6-7 år sedan men jag tycker inte den är så jättebra. Den blir rätt torr och behöver vatten för att det ska "hända något" men det blir bara massa massa lödder överrallt och det är bara jobbigt tycker jag. Det blir ingen glans eller ytligt men den är säkert bättre bara för att få lädret mjukt. Gör det bra invändigt men inte så ytligt kanske ;)
 
3. Ekol-Olja
Den här oljan har vi också på Veda och den gillar jag faktiskt! Den är såklart lite kladdig eftersom det är en olja men det är en sjukt bra olja som mjukar upp lädret sjukt mycket, men är även jätteglansigt ytligt och stannar kvar ett bra tag. När jag jobbade på Veda för några veckor sedan skulle jag putsa upp några lädergrimmor som hade legat och dammat ett tag och var rätt hårda. Räckte med typ 2-3 gånger att smörja med denna så var det så gott som nya! Rekommenderar denna verkligen till träns, sadlar, lädergrimmor och annat läder, men inte ridstövlar, blir lite för kladdigt och den är inte riktigt till för att putsa stövlarna med.
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback