Inga änglar direkt

Idag började jag med Queen ute i skogen. I början skötte hon sig som vanligt superbra men sen blev hon lite rödhårig och började tvärvända för att gå hemåt. Hon gjorde det i både skritten och traven och jag kunde inte vända tillbaka utan att hon reste sig. Det slutade varje gång med att mamma behövde leda henne. Queen är ingen häst man kan tvinga nånstans utan det måste alltid vara lite på hennes vilkor. 
På vägen hemåt gick det bättre förutom att hon drog iväg lite ibland i traven men annars var hon super på väg hem. Idag var hon lite rödhårig och det får man bara acceptera och inte göra en så stor grej av det hela.
Sen var det Kiwis tur. Jag skrittade på korta tyglar bort till utebanan och sen lät jag henne skritta på långa tyglar ett par varv där. 
När jag kortade upp tyglarna igen för att jobba henne lite i skritten fick hon nåt ryck och började bocka som bara den. Jag var helt oberedd och hade ingen chans vilket gjorde att jag hamnade rätt på marken med huvudet först. Huvudet, ryggen och framförallt nacken fick ta stryk och Kiwi galopperade bort och lyckades fastna med tygeln i bakhoven och slet sönder sidostycket på Schockemöhle tränset. 
Jag fick gå hem till stallet, byta träns och låta mamma hoppa upp på henne och ta några varv innan jag tillslut hoppade upp och skrittade 2 varv och sen gick hemåt igen.
Ingen superdag kan man säga och varken nån av hästarna var någon ängel direkt, bättre lycka nästa gång kanske ;)
//Hedda 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback