HULK Dag 1

Ska skriva lite om kursen som började idag!

Imorse hämtade Michelle upp mig vid 8 och sen hämtade vi Jennie. Åkte sen till Väsby Ridklubb där kursen är.
När alla va där och så så satt vi i teorisalen från ca 9:30 till 12:20 och snackade om ledarskap och lite annat samt hade en rast.
Sen åt vi lunch och hade rast i en timme. Efter det bytte vi om till ridkläder och sen skulle vi visa häst för hand. Vi fick låna en stor isabellfärgad häst som vi alla fick springa med och sånt.

Sen satt vi på bänken ute och bestämde vilka hästar alla skulle ha. Jag fick en brun, storhäst som heter Cortizon. En ganska stor häst, född 2003 som stått på deras ridskola i ett halvår nu. Ridläraren beskrev honom som väldigt känslig, vinglig och man skulle vara väldigt mjuk och lätt i handen. Och aa så vare ju. Man kunde inte ta särskillt mycket i honom och det var kanske inte helt min typ av häst. Vi red i typ 45-50 min. Red lite övningar i skritt, travade lite på serpentiner och sen lite galopp men inget speciellt eller svårt idag.

Han var väldigt speciell faktiskt tycker jag och det sa även ridläraren att han var. Ganska svår häst som krävde en del tålamod. Efter ridningen fixade vi våra hästar och släppte ut dem i hagen, sen mockade våra boxar och fixade utrustningen. Sen fikade vi och sen åkte vi hem.

Imorgon blir det mycket hästinriktat. Hästkunskap på morgonen, bandagering, och något mer jag glömt. Eftermiddag blir det lite annat hästigt och sen ridning och stallskötsel igen. Kommer dock rida en annan häst imorgon som en tjej i vår grupp red men hon ville inte fortsätta på den och jag kände att jag inte riktigt ville det på min heller så vi ska byta imorgon och se. Den andra såg dock rätt svår ut men får se hur det går!

Här är lite bilder från dagen!
//Carro




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback