Hoppspecialen igår

Igår kväll red jag igen i hoppspecialen. Vi red för Evelina och jag red Cyklamen. Under lektionen jobbade vi mycket med kontroll, lydnad och balans. Vi samlade galoppen jättemycket och red sen framåt igen. Vi hoppade fram på en studs som först var ett hinder, sen två och sen tre och direkt efter skulle vi mjukt göra halt och sen skritta fram över en bom kanske 20-30 meter ifrån hindret. Så där tränade vi massa lydnad och kontroll. Sen tog vi bort halten och skulle bara samla upp galoppen efter hindret och sen rida vidare. Vi hoppade lite allt möjligt på olika linjer, ingen bana men lite annat. Avslutade med att alla hoppade en gång var två hinder som stod diagonalt på medellinjen och då skulle vi vända upp och hoppa båda på rakt spår trots att hindrena stod snett.
Här är lite av linjerna vi hoppade. Vi tog bort mitten hindret i studsen också och gjorde till kombination och sen hoppade vi lite andra linjer också mellan diagonalhinderna där det egentligen stod två sockerbitar brevid studsen som vi skulle rida emellan. 
Men Cyklamen va iaf jättefin igår! När vi värmde upp lyssnade han jättebra, jag kunde samla galoppen väldigt mycket och sen rida fram utan problem, och när man samlat galoppen en stund på honom och fått med bakbenen i det så blir han mycket finare sen enligt mig. När vi hoppade så var han också duktig. Han lyssnade bra på galoppfattningar från skritt, halten efter hindret, vände för skänklarna och kom rätt in på typ alla hinder tror jag faktiskt. Typ allt vi hoppade flöt på asbra, inget speciellt hände utan det blev perfekt avstånd till hinder, bra tempo, han hoppade skitfint (som vanligt ;)) och lyssnade på allt plus att jag hängde med bra i sitsen. Han gjorde bra galoppombyten dessutom och var bara allmänt riktigt duktig.
 
Är faktiskt jättenöjd med honom. Hoppar honom gärna på fredag också men vi får se, inte helt säkert att jag får honom ;)
 
//Carro
tjatig bild jag vet men har inte så mycket annat än så länge ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback