Tävla häst

Jag har tävlat Ridskolecupen i både hoppning och dressyr i snart 4 år på ponny. Efter finalen i somras sa jag att jag kör en sista ponnysäsong och sen går jag upp till hästklassen.Ville göra ett sista bra ponnyår och tävla Twist och Pandora så mycket som möjligt när man väl kan. 
I september var första omgången av ridskolecup dressyr och jag tävlade LA:1 för första gången på Pandora. Vi var bara två i klassen och jag mötte Hanna & Kummin så jag vann ju inte. Dock fick både jag och Hanna väldigt snål procent tyvärr.. Men sen efter den tävlingen har jag typ bara tävlat Pandora. På varje protokoll står det exakt samma sak- "Bra ridet på en ponny som är lite för hetsig och blir för djup i sin form stundvis".
 
Och där känner man lite, hon ÄR hetsig. Egentligen inte jättemycket men hennes steg gör att hon ser mer hetsig ut var hon är. Sen att hon blir för djup stundvis. Ja så är hon också... Man kortar upp tyglarna på henne och då "suger hon ihop sig" direkt. För att få upp nosen lite på henne får man typ lyfta upp hela huvudet på henne med det är skitsvårt verkligen.
 
Hur som helst, det jag ville säga. Det känns lite meningslöst nu att sitta och jobba i LA klassen på Pandora gång på gång på gång. Hon är den enda ponnyn jag är lagom på men det är ingen ide att sitta och försöka där om det ändå blir likadant varje gång.
Har därför valt att nu efter endast 1 omgång i den här säsongen, att gå upp till storhäst i dressyren. 
 
Och nu, från till 100 gick min tävlingsmotivation! Att kunna tävla hästarna som jag rider just nu. Börja om på LC dock blir det ju men gör mig ingenting alls! Ska bara bli skitrolig att tävla häst! Har 100 gånger mer val att ta. I ponnyklassen var det lixom Pandora Twist Ludde eller så var jag körd. Nu har jag många många fler, och dessutom fler hästar som jag tycker känns roliga att kanske tävla. Har ju ingen aning om hur det går men ska bara bli skitroligt att istället börja tävla storhästklassen! ASTAGGAD!!!!!!!
 
Sen vem jag tar får vi se, haha men någon blir det iaf! Ska bli skitkul verkligen! Och nästa dressyrtävling i RSC är faktiskt redan på söndag nästa vecka! Då kör vi!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback