Ponnycupen Dressyr 10/11

Igår var det Ponnycup Dressyr på Lidingö. Laget var jag, Lisa, Hanna och Jennie. Första start var 14:00 och vi var där typ 13:30. Lidingö red sina ritter och sen fick vi rida.
Jag fick en brun D-ponny valack på 12 år som heter Eminem. Har sett honom massor av gånger när vi varit där och tävlat. Han var ganska känslig och pigg att rida. Behövde vara mjuk samtidigt som jag var bestämd mot honom.
Han var ganska bråkig i galoppen dock. När jag red honom på tygeln bara sparkade han bakut hela tiden och skulle jag driva honom framåt så fortsatte han bara att sparka så var typ bara att släppa tyglarna och försöka få fram honom. 
 
Jag startade som nummer två och medans nummer 1 red på banan så travade jag lite på framridningen så att han höll kvar formen. Han vär ändå rätt svår och känslig. För stora tygeltag så pajjades allt. Då helt plötsligt blev han jättekonstig, började kasta ut huvudet och stannade upp och ingenting funkade? Vi märkte att han hade lagt tungan över bettet och det var jäkla tur att vi märkte det för hade det hänt på banan hade det inte gått att rida alls. 

Travprogramet inne på banan tycker jag gick bra! Han kändes lugn och fin och lyssnade bra. Halten blev skitbra, fick 8 på den. Sen när det var fri skritt så började den takta som den typ alltid gör. Flera gånger och sen helt plötsligt sköt den fram i galopp och sen var det kaos fram till där det skulle vara galopp. Galoppen sen gick åt helvete. Den bara sparkade och sparkade och vek sig i kroppen och bråkade precis hela tiden. I hela galoppprogramet fick jag bara mellan 2 och 4 på allt där.. Skitsynd när det gick så bra i traven... Vid 7 or på de sista där det var trav, travlängningen och sista uppridningen.. Skittråkigt verkligen... 
 
Resten av laget gick det bra för. Vi gjorde bra ritter och det kändes bra lixom. Sen nu ska jag INTE gå in på allt, vet aldrig vem som läser det här, men bedömningen var nog den konstigaste jag någonsin varit med om. Är sjukt arg och bara frågarna ni mig kan jag berätta precis varför, men just här ska jag inte skriva ut det.. Men vi FÖRLORADE?!?!? Till och med Lidingö trodde att vi skulle vinna men nepp, Lidingö vann, med 4 poäng. Bedömningen var skitdålig och alla ritter fick skit procent, även fast flera var värda minst 65.. INGEN blev godkänd?! Skitkonstigt!! Domaren sa sen: Eftersom några ponnys bråkade så drar jag ner på ryttarens sits och hållning. EH VA?! Bara för att hästen bråkar kan man ju inte dra ner på om ryttaren ändå sitter bra osv. Typ alla fick 11 på det momentet! HElt sjukt, där brukar vi ligga på runt 21/24.. Jättekonstigt verkligen..
 
Men skitsamma, vi VAR bra igår. Skitdomare bara. Fyfan va arg man blir.
Här är iaf lite bilder och bjuder på ritten fram till traven, för skritten och galoppen är hemskt, det är katastrof verkligen, inget ni vill se..
Såhär såg det iaf ut i typ varje galoppsprång

Film bara till skritten, galoppen blev helt kaos, bara sparkar i varje språng och massa kaos.. Inge kul att visa lixom...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback