Ponnycupen 3/11

Idag var det första bortamatchen för säsongen i Ponnycupen hoppning. Som jag skrev igår så fick jag hoppa in i laget för att de behövde 6 ryttare och bara hade 5. Jag åkte med Adams bil till Tyresö som vi mötte idag. Vi var där runt 9 och gick då och kollade på ponnysarna som skulle gå med och gick sen banan. Banan var väldigt lätt att lära sig och ganska bra bana tycker jag. De hade btw ASNAJS underlag! Lätt men inte alls för torrt. Skitbra verkligen! Laget bestod iaf av mig, Sofia, Jojjo, Adam, Linnea och Moa.
 
Jag fick rida en Skimmel D-ponny valack som hette Dingo. Sett honom på Ponnycupen dressyr för några år sen, eller många år sen egentligen ;) Iaf var den lagom pigg med hemmaryttaren men blev skittaggad när jag red hahah. Framridningen gick bra och den var fin och lydig i dressyren. Vi hoppade fram inte så många gånger men det behövdes inte. 
Inne på banan så var man 2-3 åt gången och resten på andra sidan ridhuset bakom avgränsningen. Jag startade som sist i mitt lag och när den som red innan mig var på typ näst sista hindret blev Dingo skittaggad och började hoppa på stället och försökte dra iväg, hahaha söt.
 
Sen min ritt då, fick startsignal och tog galopp längs upp med långsidan så jag kunde hålla tillbaka den innan första hindret kom PANG BOM direkt lixom. Den var aspigg och drog på rätt mycket (syns dock inte alls på filmen men den hade rätt stor galopp). Fick tillbaka den rätt mycket men den hoppade jättebra! Lyssnade på tillbaka och fram och hoppade allt. Skitrolig ponny verkligen! Om jag rider dressyrmatchen hos dem sen vill jag nog ändå ha den ponnyn, trots att jag kanske var liiiiite lång på den ;)



Här är film från ritten!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback