Mirella

Idag har jag ridit mirella, men denna gång blev det ganska tidigt på morgonen.
Jag vaknade kl 9 och började gå ut med Elvis, sen åt jag frukost, bytte om till ridkläder och cyklade sen till mirella vid kvart ö 11. När jag kom dit tog jag in henne från hagen, borstade på henne och gjorde henne iordning. Egentligen skulle jag tagit en skritt tur med frida, men jag fick aldrig tag på henne så jag red själv idag.

Jag började med att sitta upp och skritta ner via vattenparken, men jag svängde istället vänster där vägen delar sig och red en bit fram, sen vände jag och red tillbaka och in på vattenparken. När jag ridit den gick jag till volten. Jag la upp stigbyglarna för att öva på sitsen lite och började sen att trava.
Red i början mycket på volt och fyrkant. Hon kändes  mjuk och fin i både höger och vänster varv så började göra serpentiner för att se om hon låg kvar i samma form i alla bågarna.
Red mycket på volter i olika storlekar och övade på att ha kvar formen samtidigt som jag ökade traven och det gick riktigt riktigt bra! Mirella har blivit riktigt mjuk nu ! (y)

I slutet jobbade jag galoppen lite på volter och gjorde även två galoppombyten där jag lyckades få med bakbenen samtidigt. Det brukar vara lite svårt på henne men denna gång gick det! Första gången blev det rätt direkt, andra gången bytte först frambenen och två galoppsprång efter bytte hon med bakbenen.

Efter en halvtimma på volten skrittade jag ut i vattenparken igen. Körde en sista galopp där hon fick sträcka ut benen ordentligt, sen blev det skritt hem till stallet.

hade ingen bild, så här är en gammal bild från när vi precis blivit
medryttare på mirella, och i den perioden gick det inge vidare...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback