Ridlektionen i tisdags

Som vanligt är jag sen på att blogga om ridpassen...
 
I tisdags red jag lektion på Veda som vanligt. Dressyr för Anna var det och jag fick rida Ebbe vilket var kul! Sist var ju på tävlingen då det blev snabba puckar och rida fram i typ 10 min och sen tävla. Har ju bara ridit honom nu 3 ggr så det är inte alls mycket men jag tycker han är rolig att rida!

Vi började med att rida massa bakdels- och framdelsvändningar, sedan jogga igång osv och sen red vi lite serpentiner och annat travjobb, galoppjobb på volterna och sen lite ökningar i trav på långsidorna och samla upp på kortsidorna.
 
Ebbe var till en början lite på och jag fick ta massa förhållningar för att han faktiskt ska lyssna och inte bara ånga iväg i sitt egna tempo. Vi red en ganska liten serpentin som var jättebra just då eftersom jag fick mer koll på honom när det var tighta svängar och volter. Efter ett tag blev han väldigt fin ändå! I galoppen var han ganska stark och där är det lite svårare att få tillbaka honom men ibland kändes det väldigt bra och kontrollerat haha.
 
På slutet gjorde vi ökningarna och dem gör han ju jättebra, liiiite svårt bara på slutet när man ska ta tillbaka men annars var han fin! Kul att rida honom och hoppas jag får fortsätta med honom nu, tror jag bytt häst typ varje gång senaste månaden haha ;)



Kommentarer
Mathilda

Bra blogg!! Ponnylucky.blogg.se

2015-11-27 @ 07:27:57
Mathilda

Bra blogg!! Ponnylucky.blogg.se

2015-11-27 @ 07:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback